Ці класичні техасько-мексиканські начос максимально насичені сиром, приправленою яловичиною, смаженою квасолею, гуакамоле та сальсою.

Начос завжди був моєю вечерею “я надто втомлена, щоб готувати після походу по магазинах”. Ми всі там були, чи не так? Ви витратили чималу частину своєї зарплати на продукти, але ви так втомилися, що вам потрібна швидка їжа, яку можна приготувати разом.

У начос є все: білки, вуглеводи, овочі і – найголовніше – сир! Їх також можна повністю налаштувати, щоб вони підійшли як для одинокого обіду, так і для групи, що зібралася перекусити.

Історія начос

Я живу за 4,5 години їзди від батьківщини начос. Ігнасіо “Начо” Анайя створив цю страву для групи дружин військовослужбовців армії США у прикордонному містечку П’єдрас-Неграс, Мексика, що знаходиться по той бік кордону з містечком Ігл-Пасс, штат Техас.

Жінкам сподобалося, і особливі начос перетворилися на начос, які ми всі знаємо і любимо. Як колишня дружина військовослужбовця, я можу собі уявити, як ми з друзями вперше куштували цей основний продукт техасько-мексиканської кухні.

Поговоримо про начинки

Начинки для начос можуть бути найрізноманітнішими, але я вважаю за краще дотримуватися класики.

У моєму рецепті яловичина та суміш смаженої квасолі – це не тільки робить начос легше їсти, оскільки квасоля допомагає яловичині прилипати до тортильї, але й, як молодятам, розтягує білок, щоб дати мені більше за мій долар. Вона забезпечила достатньо м’яса для начинки наших начос і навіть більше.

Суміш сиру чеддер та Колбі Джек, який я подрібнюю вдома, розтоплюється на кукурудзяних чіпсах тортильї. Так, ви можете використовувати попередньо подрібнений сир, але якщо ви хочете, щоб він був тягучим і липким, вам доведеться натерти його власноруч. Попередньо подрібнений сир вкритий порошком, що запобігає злипанню і не дає йому розплавитися до повного розплавлення.

Піко де гало (магазинний або свіжий), гуакамоле, сметана, нарізаний халапеньйо, нарізані кубиками цибуля та помідори, свіжа кінза – класичні свіжі начинки для начо, якими можна посипати зверху.

Прості рецепти / Марта Рівера

Як адаптувати цей рецепт

Якщо ви прагнете урізноманітнити свої начос або не маєте всіх інгредієнтів, які я подаю нижче, спробуйте замінити деякі з них!

Білки:

  • Подрібнене куряче філе або грудинка на грилі – мої улюблені страви. Нарізаний стейк, тофу на грилі або приправлена свинина – також чудові пропозиції.

Сири:

  • Я також люблю розсипчастий котію або кесо фреско. Обидва – м’які мексиканські сири, які дуже добре підходять для начо.
  • Щодо сирів з невеликою гостротою, спробуйте Монтерей Джек або сир хабаньєро (з усіма дивовижними сирами, які зараз доступні, я думаю, ми можемо відмовитися від використання консервованих “сирних” продуктів, чи не так?).

Існує вичерпний вибір сальси, гуакамоле і навіть чіпсів з тортильї, які додадуть вашій тарілці з начос різноманіття кольорів і смаків. Я рекомендую експериментувати з одним або з усіма, принаймні щомісяця.

Найкращі чіпси для начос

Я не знаю, чи це ідеальні чіпси, але я вважаю, що кукурудзяна тортилья, нарізана клинами і обсмажена в домашніх умовах, є найміцнішою. Ось як зробити власні чіпси з тортильї!

Але давайте будемо реалістами, багато хто з нас не має часу або бажання смажити домашні чіпси з тортильї. Багато продуктових магазинів зараз продають чипси тортильї в пакетах, які були обсмажені на власному або місцевому виробництві. Загляньте у відділ хлібобулочних виробів вашого супермаркету, щоб дізнатися, чи є там такі чіпси. Вони, як правило, товстіші та міцніші, що робить їх ідеальними для начос.

Якщо їх немає, звичайні трикутні кукурудзяні чіпси тортилья з магазину також чудово підійдуть для начос – тільки уникайте тонких. Вам потрібні товсті чіпси тортильї, щоб вони не ламалися, коли ви їх піднімаєте!

Якщо у вас є маленькі діти або старші бабусі та дідусі, які мають проблеми з харчуванням, я рекомендую використовувати круглі чіпси тортильї, оскільки загострені кінці трикутної форми іноді можуть бути громіздкими для таких відвідувачів.

Прості рецепти / Марта Рівера

Як уникнути мокрих начос

Я серйозно ставлюся до випікання начо. Це дратує, коли ви готуєте начо, а начинка падає на тарілку, тому що чіпси тортильї не пристосовані для цього або швидко розмокли.

Щоб уникнути кошмару з начо, я зміцнюю чіпси за допомогою швидкого попереднього запікання в духовці при температурі 350°F, а потім посипаю їх захисним шаром подрібненого сиру, щоб створити буфер між чіпсами та рештою начинки. Сир злегка розплавиться.

Ні, чіпси не залишаться хрусткими назавжди, але це дасть вам достатньо часу до того, як вони почнуть розмокати.

Заздалегідь підготуйтеся до легкого монтажу

Окрім усього іншого, що робить начос чудовим продуктом – його універсальність, низька вартість та смакота – начос дуже швидко готується. Ви витратите більше часу на підготовку начинки, ніж на випікання, яке займає лише близько 10 хвилин.

Якщо ви хочете, щоб приготування було простим, додайте до начос покупні інгредієнти (піко де гало, гуакамоле, сальсу тощо). Якщо ви не прихильник магазинних начинок, ви можете подрібнити сир, підсмажити м’ясо або приготувати сальсу за три дні до приготування.

Єдиний соус, який я рекомендую зробити в той же день, – це гуакамоле, щоб не дати йому надмірно підрум’янитися.

Поради для ідеального приготування начо

  • Запікайте начос на блюді, придатному для використання в духовці, або на четвертині дека. Я можу викласти сирні чіпси, зверху на них яловичину з квасолею і запекти. Це означає, що начос можна переносити з духовки на стіл, і кожен може прикрасити його на свій смак. Сковорідки слугують одночасно і формою для випікання, і тарілкою. (Дивіться наш рецепт “Начос на аркуші паперу”, де використовується лише один аркуш паперу).
  • Викладайте тортилью внахлест і не більше одного шару на одну сковороду. Це гарантує, що на кожній чіпсі буде начинка.
  • Виклавши начинку у формочки, кожен може налаштувати свою власну порцію начос з найменшою кількістю стресу під час їжі.

Найкращі начос

ЧАС ПІДГОТОВКИ – 15 хвилин
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ – 15 хвилин
ЗАГАЛЬНИЙ ЧАС – 30 хвилин
ПОРЦІЇ – 6 порцій

Інгредієнти

Для суміші спецій:

  • 2 столові ложки порошку чилі
  • 1 1/2 чайної ложки кошерної солі
  • 1 чайна ложка гранульованого часнику
  • 1 чайна ложка гранульованої цибулі
  • 1 чайна ложка меленого кмину
  • 1/2 чайної ложки сушеного орегано
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • Щіпка кайєнського перцю (за бажанням)

Для начос:

  • 1 чайна ложка рослинної олії
  • 1 фунт яловичого фаршу (співвідношення пісного і жирного м’яса 80:20)
  • 16 унцій (2 склянки) смаженої квасолі, консервованої або домашньої
  • 1/4 склянки води
  • 1 великий пакет чіпсів тортильї
  • 4 унції тертого сиру чеддер (близько 2 склянок), плюс ще для посипання
  • 4 унції тертого сиру Колбі Джек (близько 2 склянок), плюс ще для начинки
  • 1 склянка піко де гало, магазинного або домашнього приготування, плюс ще для начинки
  • 1/4 склянки подрібненої кінзи
  • 1 халапеньо (маринований або свіжий), нарізаний

Начинка за бажанням:

  • Гуакамоле
  • Сальса
  • Сметана
  • Консервовані маслини
  • Нарізана зелена цибуля
  • Подрібнений салат
  • Кукурудза
  • Гострий соус

Рецепт

Розігріти духовку до 350°F.

Приготуйте суміш спецій для тако:


Змішайте всі спеції (порошок чилі через кайенский перець) у невеликій мисці.

Приготуйте начинку з яловичини та квасолі:


Нагрійте рослинну олію на середньому вогні, поки вона не почне мерехтіти. Додайте в сковороду яловичий фарш і приправте його всіма спеціями для тако. Поки м’ясо готується, ложкою розбийте його на крихти.

Готуйте приблизно 8 хвилин, поки м’ясо не підрум’яниться, і злийте жир за допомогою друшляка.

Поверніть м’ясо в сковороду, додайте обсмажену квасолю та воду. Нагріваємо суміш, поки квасоля не стане однорідною і не прогріється. Зменшити вогонь до мінімуму і тримати яловичо-квасолеву суміш теплою, поки готуються чіпси.

Прості рецепти / Марта Рівера

Підсмажте чіпси:


На безпечне для духовки блюдо або деко розміром 13×18 дюймів викладіть чіпси тортильї в один шар, злегка накладаючи їх один на одного. Підсмажте чіпси в попередньо розігрітій духовці протягом 5 хвилин або поки не відчуєте їхній аромат.

Прості рецепти / Марта Рівера

Збираємо та запікаємо начос:

Обережно дістаньте форму з духовки і викладіть зверху половину подрібненого сиру. Дайте теплу від чіпсів трохи розтопити сир, перш ніж викладати на чіпси яловичину з квасолею.

Посипте яловичину сиром, що залишився, і поверніть форму в духовку на 5 хвилин, або поки сир повністю не розплавиться.

Прості рецепти / Марта Рівера
Прості рецепти / Марта Рівера
Прості рецепти / Марта Рівера

Начиняємо і подаємо до столу:


Зверху начос прикрасьте піко де гальо, подрібненою кінзою, шматочками халапеньйо або будь-якою іншою начинкою на ваш смак. Подавайте гарячими.

Вам сподобався рецепт? Дайте нам кілька зірочок і залиште коментар нижче!

ПОРАДА
Начос найкраще смакують одразу після приготування. Залишки стають вологими, черствими і просто розчаровують. Оскільки їх так легко збільшити або зменшити, я рекомендую робити стільки, щоб з’їсти за один присід. Також не рекомендується розігрівати начос зі сметаною.

Прості рецепти / Марта Рівера

ФАКТИ ПРО ХАРЧУВАННЯ (НА ОДНУ ПОРЦІЮ)

1237 – КАЛОРІЙНІСТЬ
75g – ЖИР
40g – ВУГЛЕВОДИ
98g – БІЛКИ

Інформація про поживну цінність розраховується за допомогою бази даних інгредієнтів і повинна розглядатися як приблизна. У випадках, коли наведено кілька альтернативних варіантів інгредієнтів, калорійність розраховується за першим з них. Гарніри та додаткові інгредієнти не включені.

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *