Це наш найпопулярніший рецепт супу за весь час, і не дарма.

Чи може бути щось більш втішним у прохолодний день, ніж гаряча тарілка французького цибулевого супу? Особливо з товстим шматком підсмаженого хліба, намазаного плавленим сиром Грюйєр та великою кількістю карамелізованої цибулі.

Як приготувати найкращий французький цибулевий суп

У хорошого французького цибулевого супу є два основних компоненти.

Перший – це бульйон. Ваш суп буде настільки смачним, наскільки якісний бульйон ви використовуєте. Цей суп традиційно готується на яловичому бульйоні, хоча іноді хороший яловичий бульйон може бути важкодоступним і дорогим у приготуванні.

Якщо ви використовуєте бульйон з коробки, спершу спробуйте його на смак! Якщо вам не сподобається смак, не використовуйте його. (Якщо ви готуєте багато яловичини або печені, збережіть обрізки і заморозьте їх, щоб згодом приготувати бульйон).

Прості рецепти / Еліза Бауер

Секретний інгредієнт – час

Другий найважливіший елемент – правильно карамелізувати цибулю. Для карамелізації кількості цибулі, необхідної для цього рецепта, знадобиться щонайменше 40 хвилин. Карамелізація – це хімічний процес, який відбувається, коли цукри в цибулі досягають певної температури.

Це відбувається тільки після тривалого часу приготування (допоможе додавання невеликої кількості додаткового цукру). Чим більше карамелізації, тим глибший колір цибулі і тим більше аромату ви отримаєте від неї.

ВІД РЕДАКЦІЇ ПРОСТО РЕЦЕПТІВ

Альтернативи вину

Рецепт передбачає використання сухого вермуту або білого вина, а також бренді (за бажанням). Якщо ви віддаєте перевагу не використовувати алкоголь, багато читачів, які приготували цей рецепт, згадували в коментарях, що вони взагалі його не додають, і все одно виходить смачно.

Інші згадували, що додавали трохи вустерширського соусу в кінці, щоб надати йому додаткової глибини смаку. Якщо ви не додаєте алкоголь, ви можете додати столову ложку вустерширського соусу, але це не обов’язково.

Якщо ви вирішили не додавати алкоголь, використовуйте півсклянки яловичого бульйону для знежирення сковорідки, як вказано в кроці 2, перш ніж додавати решту бульйону в кроці 3.

Найкращий сир для французького цибулевого супу

Грюєр та пармезан – це класика французького цибулевого супу. Однак, якщо у вас їх немає, спробуйте ці альтернативи.

  • Гауда
  • Швейцарський
  • Фонтіна
  • Моцарела

Як зберігати та розігрівати цю страву

Зберігати суп без сухариків у герметичному контейнері в холодильнику протягом 3-4 днів. Щоб розігріти, довести до кипіння на плиті. Грінки найкраще смакують свіжими.

Як заморозити французький цибулевий суп

Цей суп – без сухариків – добре заморожується. Охолоджений суп можна зберігати до 3 місяців. Розморозьте в холодильнику та розігрійте, прокип’ятивши на плиті. Грінки готуйте свіжі.

Французький цибулевий суп

  • ЧАС ПІДГОТОВКИ – 20 хвилин
  • ЧАС ПРИГОТУВАННЯ – 60 хвилин
  • ЗАГАЛЬНИЙ ЧАС – 80 хвилин
  • ПОРЦІЇ – 4-6 порцій

Успіх цього супу значною мірою залежить від бульйону, який ви використовуєте, а бульйони дуже різняться за своїм смаком. Залежно від вашого бульйону, можливо, вам доведеться додати трохи яловичого бульйону (ми рекомендуємо бренд Better Than Bouillon), щоб підсилити смак.

Інгредієнти

  • 6 великих червоних або жовтих цибулин (близько 3 фунтів)
  • 4 столові ложки оливкової олії першого віджиму
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 чайна ложка цукру
  • Кошерна сіль
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 8 склянок яловичого бульйону, курячого бульйону або їх комбінації
  • 1/2 склянки сухого вермуту або сухого білого вина
  • 2 лаврових листки
  • 1 столова ложка свіжого листя чебрецю, кілька гілочок свіжого чебрецю, АБО 1/2 чайної ложки сушеного чебрецю
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 2 столові ложки бренді (за бажанням)
  • 8 скибочок (1 дюйм завтовшки) французького хліба або багета
  • 1 1/2 склянки тертого сиру Грюйер
  • Посипаємо тертим пармезаном

Метод

Почистити і нарізати цибулю:


Почистіть і тонко наріжте цибулю від кореня до стебла. Всього повинно вийти близько 10 склянок нарізаної цибулі.

Прості рецепти / Випічка з кіноа

Починаємо карамелізувати цибулю на оливковій олії та вершковому маслі:

У каструлі з товстим дном об’ємом 5-6 кварт розігріти 3 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте цибулю і перемішайте, щоб вона покрилася оливковою олією.

Смажити цибулю, часто помішуючи, поки вона не розм’якне, приблизно 15-20 хвилин.

Збільшити вогонь до середнього. Додати столову ложку оливкової олії та вершкове масло і готувати, часто помішуючи, поки цибуля не почне підрум’янюватися, приблизно 20-40 хвилин. Час приготування залежить від каструлі, плити та цибулі.

Прості рецепти / Еліза Бауер

У каструлі з товстим дном об’ємом 5-6 кварт розігріти 3 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте цибулю і перемішайте, щоб вона покрилася оливковою олією.

Смажити цибулю, часто помішуючи, поки вона не розм’якне, приблизно 15-20 хвилин.

Збільшити вогонь до середнього. Додати столову ложку оливкової олії та вершкове масло і готувати, часто помішуючи, поки цибуля не почне підрум’янюватися, приблизно 20-40 хвилин. Час приготування залежить від каструлі, плити та цибулі.

Посипаємо цукром, доводимо до карамелізації і додаємо часник:

Посипати цукром (для карамелізації) та 1 чайною ложкою солі. Продовжуйте готувати, поки цибуля добре не підрум’яниться, ще приблизно 10-15 хвилин.

Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину.

Прості рецепти / Еліза Бауер

Деглазуйте горщик вермутом або вином:


Додайте вино або вермут у каструлю і зішкребіть пригорілі шматочки з дна і боків каструлі, дегазуючи каструлю в процесі.

Прості рецепти / Еліза Бауер

Додати бульйон, лавровий лист і чебрець:


Додайте бульйон, лавровий лист і чебрець. Довести до кипіння, накрити каструлю кришкою і зменшити вогонь до повільного кипіння. Варити приблизно 30 хвилин.

Посолити і додати коньяк:


Посолити за смаком і додати чорний мелений перець. Викинути лавровий лист. Додайте бренді, якщо використовуєте.

Підсмажте скибочки французького хліба:


Поки суп вариться, застеліть деко пергаментним папером або фольгою і розігрійте духовку до 450°F, встановивши решітку у верхній третині духовки.

Змастіть з обох боків скибочки французького хліба або багета оливковою олією (для цього знадобиться приблизно півтори столові ложки оливкової олії).

Поставити в духовку і підсмажувати до легкого зарум’янювання, приблизно 5-7 хвилин. Вийняти з духовки.

Переверніть тости і посипте їх тертим сиром грюйер і пармезаном. Повернути в духовку, коли буде час подавати на стіл, і запікати, поки сир не стане пухирчастим і злегка підрум’яниться.

Подавати до столу:


Для подачі налийте суп в тарілку і покладіть по одному сирному тосту зверху на кожну тарілку з супом.

Також можна використовувати окремі миски або одну велику форму для запікання. Розлийте суп у тарілки або форму для запікання. Накриваємо тостами і посипаємо сиром. Поставити в бройлер на 10 хвилин при температурі 350°F, або поки сир не почне пузиритися і злегка підрум’яниться.

ФАКТИ ПРО ХАРЧУВАННЯ (НА ОДНУ ПОРЦІЮ)

  • 699 – КАЛОРІЙНІСТЬ
  • 26g – ЖИР
  • 84g – ВУГЛЕВОДИ
  • 30g – БІЛКИ

Інформація про поживність розраховується за допомогою бази даних інгредієнтів і повинна розглядатися як приблизна. У випадках, коли наведено кілька альтернативних варіантів інгредієнтів, калорійність розраховується за першим з них. Гарніри та додаткові інгредієнти не включені.

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *