Приготувати холодну каву простіше, ніж ви думаєте, і це вірний спосіб приготувати холодну каву, яка не буде водянистою або гіркою.

Якщо влітку вам хочеться гарної кави з льодом, але ви ненавидите те, що багато з них мають водянистий або надмірно гіркий смак, тоді є лише одне рішення: кава холодного заварювання. Цей метод гарантує щоразу гладку та холодну каву.

Приготування кави холодного заварювання не є великим секретом, і для його освоєння не потрібні навички ніндзя, як у кваліфікованого бариста. Вам навіть не знадобиться багато спеціального обладнання, окрім великої ємності для приготування кави та ситечка.

Етапи приготування холодної кави


Ось як це робиться: Грубо змеліть каву, що можна зробити вдома або там, де ви купуєте кавові зерна. Залийте кавову гущу водою і залиште на ніч або приблизно на 12 годин.

За цей час кава повільно розчиниться у воді, створюючи міцну, концентровану заварку. Процідіть наступного ранку, і кава готова до вживання.

Чому варто заварювати каву холодним способом?

Цей метод приготування кави має кілька переваг:

  • Повільне настоювання витягує з кавових зерен весь чудовий кавовий аромат (і, так, кофеїн – не хвилюйтеся!).
  • Але воно також залишає після себе більшість сполук, які можуть зробити каву гіркою і кислою на смак.
  • Це означає, що кава холодного заварювання неймовірно м’яка і майже солодка на смак. Ідеально підходить для кави з льодом.
Прості рецепти / Мішель Беккер

Ви також можете регулювати концентрацію холодної кави, роблячи її міцнішою або менш міцною на свій смак. Почніть з однієї чашки зерен, залитих чотирма склянками води. Сама по собі така кава вийде досить концентрованою, але вона ідеально підходить для заливання льодом або змішування з молоком – або і того, і іншого. Якщо співвідношення кавових зерен і води не зовсім відповідає вашому смаку, збільшуйте або зменшуйте його, поки не досягнете ідеального для вас балансу.

Мені також дуже подобається, що цей спосіб приготування кави насправді економить мій час вранці. Я готую велику порцію на вихідних, починаю варити в суботу або неділю ввечері і проціджую наступного ранку, а потім ховаю її в холодильник, щоб мати змогу легко приготувати каву протягом усього тижня.

Як подавати холодну каву


Холодну каву можна подавати з льодом або гарячою, на вибір продавця. В обох випадках ви готуєте каву однаково, а потім або подаєте її з льодом, або розігріваєте в мікрохвильовій печі, щоб приготувати гарячу каву. Під час підігріву для гарячої кави я часто додаю трохи води, щоб розбавити каву перед підігріванням. Але це, знову ж таки, справа особистого смаку.

Прості рецепти / Мішель Беккер

Занадто міцна на ваш смак? Кава з льодом робить каву особливо міцною! Якщо ви подаєте її з льодом, то лід тане і трохи розбавляє каву. Якщо для вас це все ж таки забагато, просто розбавте каву водою або молоком за смаком.

Готові спробувати холодну каву? Нижче ви знайдете все, що вам потрібно знати, щоб приготувати власну порцію вдома.

Поради для успіху

  • Переконайтеся, що ваші кавові зерна грубого помелу: Зерна, подрібнені до піщаного порошку, як для крапельної кави, можуть призвести до надмірного настоювання кави і зробити проціджену каву зернистою і каламутною. Ваші кавові зерна повинні бути схожі на грубу кукурудзяну муку, або навіть трохи грубіше.
  • Використовуйте фільтровану воду, якщо це можливо: Насправді, це просто хороша порада щодо кави в цілому. Ваша чашка кави матиме чистіший, солодший смак, якщо ви використовуєте для приготування фільтровану воду.
  • Замочуйте принаймні 12 годин: Можна скоротити цей час, але не варто бути надто скупим. Каві потрібен цей час, щоб повністю просочити воду. Якщо процідити каву занадто рано, ви отримаєте слабшу чашку кави. Також будьте обережні з надмірним замочуванням, яке може призвести до появи гіркого смаку, якого ми сподіваємося уникнути. Я б радив не замочувати каву більше 15 годин.
  • Охолодіть холодну каву за допомогою кубиків льоду: Хочете насолодитися абсолютно нерозбавленою кавою? Зробіть кубики кавового льоду, щоб охолодити каву з льодом!
Прості рецепти / Мішель Беккер

Як приготувати каву холодного заварювання

  • ЧАС ПІДГОТОВКИ – 10 хв
  • Час витримки – 12 годин
  • ЗАГАЛЬНИЙ ЧАС – 12 годин 10 хвилин
  • Порції – 3 порції
  • ВИЙДЕ – 3 чашки або близько того

Якщо ви зазвичай мелете каву в кав’ярні, попросіть, щоб її змололи на крупному помелі. Для цього рецепта вам знадобиться маленька чашка (або 4 унції).


Ви також можете приготувати холодну каву у френч-пресі. Замочіть каву на ніч, а потім натисніть, щоб відокремити кавову гущу від кави. Перекладіть каву в пляшку або банку для більш тривалого зберігання.

Регулювання міцності кави: За цим рецептом виходить досить міцна кава. Щоб зробити її менш міцною (або міцнішою, якщо вам так подобається!), просто відрегулюйте кількість кавових зерен на свій смак.

Інгредієнти

  • 1 склянка (113 грамів) цільних кавових зерен
  • 4 склянки (907 грамів) води

Спеціальне обладнання

  • Кавомолка або кавомолка для спецій
  • Марля або тканина для мішків з борошном

Рецепт

Крупно змолоти каву

Подрібніть кавові зерна на найгрубішому ступені кавомолки або короткими 1-секундними імпульсами в кавомолці для спецій. Кавова гуща має бути схожа на грубе кукурудзяне борошно, а не на дрібний порошок. У вас повинно вийти трохи менше 1 склянки гущі.

Прості рецепти / Емма Крістенсен
Прості рецепти / Емма Крістенсен

Змішайте каву та воду


Пересипте кавову гущу в ємність, яку ви використовуєте для холодної заварки. Залийте зверху водою. Обережно перемішайте ложкою з довгою ручкою, щоб переконатися, що кавова гуща повністю просочилася водою.

Прості рецепти / Емма Крістенсен
Прості рецепти / Емма Крістенсен
Прості рецепти / Емма Крістенсен

Замочити на ніч


Накрийте банку кришкою або невеликою тарілкою, щоб захистити її від пилу та комах. Залиште каву настоюватися приблизно на 12 годин. Каву можна залишити на столі або в холодильнику, час настоювання однаковий.

Прості рецепти / Емма Крістенсен

Процідіть каву


Застеліть невелике ситечко марлею або тканиною з мішка для борошна і поставте над великим мірним стаканом або мискою. Вилийте каву через ситечко.

Прості рецепти / Емма Крістенсен
Прості рецепти / Емма Крістенсен

Зберігання кави


Перелийте каву в маленьку пляшечку або баночку і зберігайте в холодильнику до тижня.

Прості рецепти / Емма Крістенсен

Подаємо каву


Розведіть каву водою або молоком за бажанням. Подавайте з льодом або підігрійте кілька хвилин у мікрохвильовій печі.

Вам сподобався рецепт? Дайте нам кілька зірочок і залиште коментар нижче!

Прості рецепти / Мішель Беккер
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ (НА ПОРЦІЮ)
0КАЛОРІЇ
0gЖИР
0gВУГЛЕВОДИ
0gПРОТЕЇН

Показати повну етикетку харчування

Інформація про поживність розраховується за допомогою бази даних інгредієнтів і повинна розглядатися як приблизна. У випадках, коли наведено кілька альтернативних варіантів інгредієнтів, калорійність розраховується за першим з них. Гарніри та додаткові інгредієнти не включені.

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *