Використовуйте стиглі банани для цього вологого, смачного бананового хліба, і ви дізнаєтесь, чому це найпопулярніший рецепт на сайті “Прості рецепти”.

Цей банановий хліб є найпопулярнішим рецептом на сайті “Прості рецепти” вже понад 10 років. Тисячі людей готують його щодня. Чому?

Тому що це дійсно найкращий рецепт бананового хліба, і крапка. Ви можете змішати все в одній мисці, можете варіювати кількість цукру або бананів. А в чому секрет його чудового смаку? Розтоплене вершкове масло.

Келлі Гамільтон

Принадність цього рецепта бананового хліба в тому, що вам не потрібен наворочений міксер! Все, що вам знадобиться, – це миска, виделка для збивання яєць і міцна ложка для замішування тіста. Кількість цукру можна змінювати. В оригінальному рецепті йдеться про склянку білого цукру, але більшість людей, включаючи мене, чудово справляються з 3/4 склянки, а багатьом вистачає і 1/2 склянки.

Ви можете додати чашку подрібнених горіхів, родзинок або шоколадної крихти, якщо хочете, або розкласти тісто у формочки для кексів і приготувати бананово-горіхові мафіни. Можна навіть піти ще далі і приготувати шоколадний банановий хліб.

Цей рецепт бананового хліба я отримала багато років тому від моєї подруги Хейді Х, яка за багато років до цього випросила його у мами свого приятеля-лижника – пані Хокмайєр. Дякую, Хейді!

Найкраща форма для батона для цього рецепта

Цей рецепт передбачає використання форми для випікання буханців розміром 8х4 дюйми, що дає змогу отримати високу буханку. Рецепт також підійде для форми розміром 8 1/2х4 1/2 дюйма, але хліб вийде трохи коротшим. Оскільки форма трохи більша, час випікання коротший: від 47 до 57 хвилин. У формі 9×5 дюймів вийде особливо короткий, але все ще смачний хліб; випікайте від 45 до 55 хвилин.

Адаптувати цей рецепт бананового хліба

  • Частину цукру замінити на світло-коричневий цукор.
  • Замініть до половини борошна білим цільнозерновим борошном.
  • Додайте 1 чайну ложку кориці.
  • Додайте 1/2 склянки подрібнених горіхів або сухофруктів.
  • Додайте 1/2 склянки шоколадної стружки.

Банановий хліб

ЧАС ПІДГОТОВКИЧАС ПРИГОТУВАННЯЗАГАЛЬНИЙ ЧАСПОРЦІЇВИЙДЕ
10 хвилин60 хвилин70 хвилин8-10 порцій1 батон

Для цього рецепта не потрібен міксер! Прибирання теж не складе труднощів. Якщо хочете, можете змішати все в одній мисці.
Для цього рецепта потрібна форма для випікання батона 8х4 дюйми. Якщо ви випікаєте у формі 8 1/2х4 1/2 дюйма, випікайте від 47 до 57 хвилин. Якщо ви випікаєте у формі 9х5 дюймів, випікайте від 45 до 55 хвилин. Зверніть увагу, що більший розмір форми дасть змогу отримати більш плаский батон.

Для бананового хліба найкраще використовувати перезрілі банани. Жовта шкірка повинна бути принаймні наполовину підрум’янена, а всередині банани повинні бути м’якими та підрум’яненими.

Інгредієнти

  • 2-3 середніх (7″ – 7-7/8″ завдовжки) дуже стиглих банана, очищених від шкірки (приблизно 1 1/4 – 1 1/2 склянки пюре)
  • 1/3 склянки (76 г) вершкового масла, несолоного або солоного, розтопленого
  • 1/2 чайної ложки соди (не розпушувача)
  • 1 щіпка солі
  • 3/4 склянки (150 г) цукру (1/2 склянки, якщо хочете менш солодкий, 1 склянка, якщо більш солодкий)
  • 1 велике яйце, збите
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 1/2 склянки (205 г) борошна грубого помелу

Метод

Розігріти духовку до 350°F (175°C):
Змастити маслом форму для батона розміром 8х4 дюйми.

Розім’яти банани і додати масло:
У мисці для змішування розім’яти стиглі банани виделкою до однорідної маси. Додайте розтоплене вершкове масло до бананового пюре.

Змішати решту інгредієнтів:
Змішати соду і сіль. Додайте цукор, збите яйце та ванільний екстракт. Всипати борошно.

Випікаємо хліб:
Вилийте тісто у підготовлену форму для випікання батона.

Випікати від 55 до 65 хвилин при температурі 350°F (175°C) або до тих пір, поки зубочистка або дерев’яна шпажка, вставлена в центр, не вийде чистою. Декілька сухих крихт – це нормально, а смуги вологого тіста – ні. Якщо ззовні батон підрум’янився, а в середині ще вологий, нещільно накрийте його фольгою і продовжуйте випікати, доки він повністю не пропечеться.

Охолодити і подавати до столу:
Вийняти з духовки і дати охолонути на сковороді кілька хвилин. Потім вийняти банановий хліб з форми і дати повністю охолонути перед подачею. Наріжте і подавайте до столу. (Ніж для хліба допоможе зробити скибочки не крихкими).

Добре загорнутий, банановий хліб зберігатиметься при кімнатній температурі протягом 4 днів. Для більш тривалого зберігання поставте буханку в холодильник на 5 днів або заморозьте її.

ФАКТИ ПРО ХАРЧУВАННЯ (НА ОДНУ ПОРЦІЮ)

Поживні речовиниКількість на порцію
Калорії220 калорій
Загальний жир7 г (9%)
Насичений жир4 г (20%)
Холестерин35 мг (12%)
Натрій85 мг (4%)
Загальна кількість вуглеводів37 г (14%)
Харчові волокна1 г (5%)
Загальна кількість цукрів19 г
Білки3 г
Вітамін C3 мг (15%)
Кальцій9 мг (1%)
Залізо1 мг (6%)
Калій156 мг (3%)

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *