Рішення Верховного Суду залишило в силі вирок Шостого апеляційного адміністративного суду, який передав 3000 гектарів Біличанського лісу назад до власності громади Києва, про це повідомив мер міста Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

“Біличанський ліс тепер належить громаді Києва. Рішення Верховного Суду підтвердило законність повернення 3000 гектарів лісу столичній громаді. Цьому передувала скасування у судовому порядку незаконного рішення Бучанської районної ради, яке передбачало відчуження частини лісу на користь Коцюбинського. Юристи КМДА ефективно захистили інтереси киян, забезпечивши справедливе вирішення цієї ситуації,” – зазначив Віталій Кличко.

Важливо згадати, що у 2021 році відбулася спроба незаконно розширити межі смт Коцюбинське за рахунок території Біличанського лісу, що спричинило б руйнівні наслідки для екології та громадського простору. Бучанська районна рада планувала вилучити ліс із власності киян для подальшої забудови. Проте завдяки рішучим діям міської влади та ефективній юридичній стратегії, права та інтереси жителів Києва було захищено, зберігши цінний природний ресурс для майбутніх поколінь.

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *