На міжнародній конференції Transport Ticketing Global у Лондоні Київ було удостоєно престижної нагороди в категорії «Найкраща ініціатива у сфері мобільних сервісів – розбудова мобільної сервісної екосистеми майбутнього». Про це повідомив Петро Оленич, керівник напрямку цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА.

Петро Оленич наголосив, що «Київ Цифровий» – це більше, ніж просто мобільний додаток, а платформа, що вдосконалює місто, робить його більш доступним та комфортним для мешканців. «Ця нагорода підтверджує, що наші зусилля у напрямку цифровізації міських сервісів мають велике значення», – додав він.

Київ був відзначений за створення і впровадження інтегрованої системи MaaS (Mobility as a Service), яка включає уніфіковану систему оплати за транспортні послуги, функції візуалізації заповненості парковок та їх оплати онлайн, а також моніторинг руху громадського транспорту в реальному часі. Це ініціатива значно спрощує користування міським транспортом, роблячи пересування по місту більш легким і екологічним.

Водночас, Київ став першим містом в Україні, що відмовилося від паперових проїзних квитків на користь електронних. Завдяки цьому, мешканці та гості столиці отримали змогу користуватися одним електронним квитком для різних видів громадського транспорту, а також обрати один із кількох варіантів оплати проїзду. Додатково, функція перегляду заповненості парковок у реальному часі та можливість онлайн-оплати паркування через додаток «Київ Цифровий» підвищує зручність та ефективність використання міської інфраструктури.

Конференція Transport Ticketing Global стала майданчиком для визнання вагомого внеску міста Києва в розвиток цифрових технологій в транспортній сфері, зібравши представників 250 компаній з усього світу. Нагорода є свідченням того, що інновації, впроваджені у столиці України, визнані на світовому рівні як ефективний спосіб поліпшення досвіду користувачів громадського транспорту, відображаючи позитивний зворотний зв’язок від мешканців міста та ставлячи Київ у ряд лідерів глобальних цифрових ініціатив.

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *