Пухнастий і ніжний всередині, чудово підрум’янений зовні – це найкращий рецепт класичного бранчу.
Чи є щось краще за французькі тости для недільного сніданку?
Товсті скибочки хліба, вмочені в суміш збитих яєць з молоком і корицею, підсмажені на сковороді і подані з маслом і кленовим сиропом. Це, мабуть, одна з наших найулюбленіших і найбільш поблажливих страв на сніданок.
Найкращий хліб для французьких тостів
Французькі тости виходять найкраще, якщо ви працюєте з товстими скибочками французького або італійського батона, якому кілька днів. Так вони встигнуть застигнути, а отже, будуть краще триматися, коли ви вмочатимете їх у яєчно-молочну суміш і смажитимете.
Тонкі скибочки свіжого хліба мають тенденцію розвалюватися або ставати кашоподібними, коли ви робите це, і з них виходять паршиві французькі тости.
Доповнення до французьких тостів
- Цукрова пудра: Багато хто любить посипати тости цукровою пудрою! Особисто я вважаю, що в кленовому сиропі достатньо цукру, тому не додаю більше.
- Апельсинова цедра та Triple Sec: Одна з моїх улюблених варіацій, ідею якої я почерпнула з кулінарної книги “Срібне піднебіння” 20 з чимось років тому, полягає в тому, щоб додати трохи апельсинової цедри і трохи апельсинового лікеру Triple Sec в тісто для додаткової пікантності.
Як підтримувати французькі тости теплими
Розігрійте духовку до 170°F і поставте в неї деко. Викладіть приготовані скибочки французьких тостів на деко в один шар, щоб вони залишалися теплими, поки ви готуєте інші скибочки. Не кладіть скибочки один на одного, інакше вони розмокнуть.
Найкращі начинки для французьких тостів
Класична начинка для французьких тостів – це вершкове масло та кленовий сироп (або сироп для млинців), але не соромтеся проявляти творчість з цими начинками. Виберіть щось одне або змішуйте та комбінуйте.
- Шоколадна стружка
- Шматочки стиглого банана
- Свіжі ягоди: полуниця, чорниця, малина
- Збиті вершки
- Лимонний сир
- Шоколадно-фундуковий спред
- Цукор з корицею
- Яблучне масло
Найкращі французькі тости
- ЧАС ПІДГОТОВКИ – 5 хв
- Час приготування – 15 хв
- ЗАГАЛЬНИЙ ЧАС – 20 хв
- КІЛЬКІСТЬ порцій – 4 порції
Інгредієнти
- 4 великих яйця
- 2/3 склянки молока
- 2 чайні ложки кориці
- 8 товстих скибочок 2-денного хліба (краще трохи черствого)
- Вершкове масло (можна рослинне)
- Кленовий сироп
Необов’язково
- 2 чайні ложки свіжо натертої апельсинової цедри
- 1/4 склянки потрійної порції
- Свіжі ягоди
Рецепт
Приготуйте яєчну суміш:
У середній мисці збийте яйця, молоко та корицю. Додайте апельсинову цедру та/або трипл-сек, якщо використовуєте. Збийте суміш до однорідної консистенції і перелийте в неглибоку миску, достатньо широку, щоб помістити шматочок хліба, який ви будете використовувати.
Змочіть скибочки хліба в яєчній суміші:
Покладіть кожну скибочку хліба в молочно-яєчну суміш, даючи хлібу вбратися в неї.
Смажимо французькі тости:
Розтопіть вершкове масло у великій сковороді на середньому вогні. Струсіть з хліба надлишки яєчної суміші і викладіть скибочки хліба на гарячу сковорідку. Обсмажте тости, поки вони не підрум’яняться з одного боку, потім переверніть і підрум’яньте з іншого боку.
Подаємо до столу:
Подавайте французькі тости гарячими з вершковим маслом, кленовим сиропом та/або свіжими ягодами.
Вам сподобався цей рецепт? Дайте нам знати, оцінивши його та залишивши відгук!
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ (НА ПОРЦІЮ) | |
---|---|
455 | КАЛОРІЇ |
19g | ЖИР |
59g | ВУГЛЕВОДИ |
13g | ПРОТЕЇН |
Інформація про поживність розраховується за допомогою бази даних інгредієнтів і повинна розглядатися як приблизна. У випадках, коли наведено кілька альтернативних варіантів інгредієнтів, калорійність розраховується за першим з них. Гарніри та додаткові інгредієнти не включені.