Цей солодко-солодкий рецепт мангового чатні не може бути простішим.

Один з наших улюблених способів приготування курки – запечена або смажена, подана з іспанським рисом і трохи мангового чатні.

Манго-чатні легко приготувати! І це чудовий спосіб скористатися перевагами манго, коли вони в сезоні і їх багато на ринку.

З чого готують манговий чатні?


До складу чатні входять імбир, насіння гірчиці, часник і пластівці червоного перцю чилі. Гостроту йому надає кислотність манго та доданого оцту, а солодкість – манго, родзинки та цукор.

Ми знайшли оригінальний рецепт на сайті C&H і вже багато років використовуємо його для приготування нашого чатні.

Чатні готується так само, як і фруктовий джем, але з додаванням оцту, який нівелює солодкість, що робить його більш придатним для несолодких страв.

Прості рецепти / Еліза Бауер

Що робити з манговим чатні

  • Подавайте до м’яса, наприклад, курки, баранини або свинини. Ми любимо його зі смаженою куркою. Ви також можете використовувати чатні, розбавлений водою, для глазурування курки або качки.
  • Подавайте з сиром, наприклад, брі або вершковим сиром.
  • Намазуйте на бутерброди. Спробуйте намазати на бутерброд з курячим салатом або на бутерброд з сиром на грилі.


Ви любите манговий чатні? З якими продуктами його можна їсти?

Манго-чатні

  • ЧАС ПІДГОТОВКИ – 15 хвилин
  • ЧАС ПРИГОТУВАННЯ – 60 хвилин
  • ЗАГАЛЬНИЙ ЧАС – 75 хвилин
  • ПОРЦІЇ – від 24 до 40 порцій
  • ВРОЖАЙ – від 3 до 6 (8-унційних) банок

Розморожене заморожене манго можна використовувати як альтернативу свіжому манго. Вам знадобиться близько 6 склянок манго.

Інгредієнти

  • 2 склянки цукру
  • 1 склянка дистильованого білого оцту
  • 4-5 великих, стиглих манго (близько 3 1/2 фунтів), очищених від шкірки і нарізаних шматочками розміром 3/4 дюйма (близько 6 склянок)
  • 1 середня цибулина, нарізана (25 г, приблизно 1 склянка)
  • 1/2 склянки (80 г) золотистих родзинок
  • 1/4 склянки кристалічного імбиру (40 г), дрібно нарізаного
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 1 чайна ложка цілих зерен гірчиці
  • 1/4 чайної ложки пластівців червоного перцю

Рецепт

Приготуйте цукрово-оцтовий сироп:

Змішайте цукор і оцет у каструлі об’ємом 6 кварт. Доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться.

Додайте решту інгредієнтів і варіть на повільному вогні:

Додайте решту інгредієнтів і варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, до утворення сиропу і легкого загустіння, від 45 хвилин до 1 години. Під час варіння періодично помішувати.

Прості рецепти / Еліза Бауер
Прості рецепти / Еліза Бауер

Розлийте по банках:

Розлийте в чисті, гарячі банки, залишаючи 1/2-дюймовий проміжок над краєм; закрийте банки (не закручуйте кришки надто сильно).

Для стабільного зберігання на полиці, обробіть на водяній бані:

Покладіть решітку на дно високої великої каструлі. Помістіть закриті банки на решітку. Наповніть каструлю водою, покриваючи банки на 1 дюйм. Доведіть до кипіння. Кип’ятіть 15 хвилин. Вийміть банки з каструлі і залиште при кімнатній температурі для охолодження.

Вам сподобався цей рецепт? Дайте нам знати за допомогою оцінки та відгуку!

ПОРАДА
Якщо пропустити консервування на водяній бані, манговий чатні зберігатиметься в щільно закритій банці в холодильнику щонайменше 1 місяць. Просто перевірте, чи немає плісняви, якщо побачите її – викиньте. Ви також можете заморозити банки на термін до 3 місяців. Залиште 1 дюйм вільного простору, щоб заморожена суміш могла розширитися.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ (НА ПОРЦІЮ)
75КАЛОРІЇ
0gЖИР
19gВУГЛЕВОДИ
0gПРОТЕЇН

Інформація про поживність розраховується за допомогою бази даних інгредієнтів і повинна розглядатися як приблизна. У випадках, коли наведено кілька альтернативних варіантів інгредієнтів, калорійність розраховується за першим з них. Гарніри та додаткові інгредієнти не включені.

Від groot-news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *