Цей солодко-солодкий рецепт мангового чатні не може бути простішим.
Один з наших улюблених способів приготування курки – запечена або смажена, подана з іспанським рисом і трохи мангового чатні.
Манго-чатні легко приготувати! І це чудовий спосіб скористатися перевагами манго, коли вони в сезоні і їх багато на ринку.
З чого готують манговий чатні?
До складу чатні входять імбир, насіння гірчиці, часник і пластівці червоного перцю чилі. Гостроту йому надає кислотність манго та доданого оцту, а солодкість – манго, родзинки та цукор.
Ми знайшли оригінальний рецепт на сайті C&H і вже багато років використовуємо його для приготування нашого чатні.
Чатні готується так само, як і фруктовий джем, але з додаванням оцту, який нівелює солодкість, що робить його більш придатним для несолодких страв.
Що робити з манговим чатні
- Подавайте до м’яса, наприклад, курки, баранини або свинини. Ми любимо його зі смаженою куркою. Ви також можете використовувати чатні, розбавлений водою, для глазурування курки або качки.
- Подавайте з сиром, наприклад, брі або вершковим сиром.
- Намазуйте на бутерброди. Спробуйте намазати на бутерброд з курячим салатом або на бутерброд з сиром на грилі.
Ви любите манговий чатні? З якими продуктами його можна їсти?
Манго-чатні
- ЧАС ПІДГОТОВКИ – 15 хвилин
- ЧАС ПРИГОТУВАННЯ – 60 хвилин
- ЗАГАЛЬНИЙ ЧАС – 75 хвилин
- ПОРЦІЇ – від 24 до 40 порцій
- ВРОЖАЙ – від 3 до 6 (8-унційних) банок
Розморожене заморожене манго можна використовувати як альтернативу свіжому манго. Вам знадобиться близько 6 склянок манго.
Інгредієнти
- 2 склянки цукру
- 1 склянка дистильованого білого оцту
- 4-5 великих, стиглих манго (близько 3 1/2 фунтів), очищених від шкірки і нарізаних шматочками розміром 3/4 дюйма (близько 6 склянок)
- 1 середня цибулина, нарізана (25 г, приблизно 1 склянка)
- 1/2 склянки (80 г) золотистих родзинок
- 1/4 склянки кристалічного імбиру (40 г), дрібно нарізаного
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 1 чайна ложка цілих зерен гірчиці
- 1/4 чайної ложки пластівців червоного перцю
Рецепт
Приготуйте цукрово-оцтовий сироп:
Змішайте цукор і оцет у каструлі об’ємом 6 кварт. Доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Додайте решту інгредієнтів і варіть на повільному вогні:
Додайте решту інгредієнтів і варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, до утворення сиропу і легкого загустіння, від 45 хвилин до 1 години. Під час варіння періодично помішувати.
Розлийте по банках:
Розлийте в чисті, гарячі банки, залишаючи 1/2-дюймовий проміжок над краєм; закрийте банки (не закручуйте кришки надто сильно).
Для стабільного зберігання на полиці, обробіть на водяній бані:
Покладіть решітку на дно високої великої каструлі. Помістіть закриті банки на решітку. Наповніть каструлю водою, покриваючи банки на 1 дюйм. Доведіть до кипіння. Кип’ятіть 15 хвилин. Вийміть банки з каструлі і залиште при кімнатній температурі для охолодження.
Вам сподобався цей рецепт? Дайте нам знати за допомогою оцінки та відгуку!
ПОРАДА
Якщо пропустити консервування на водяній бані, манговий чатні зберігатиметься в щільно закритій банці в холодильнику щонайменше 1 місяць. Просто перевірте, чи немає плісняви, якщо побачите її – викиньте. Ви також можете заморозити банки на термін до 3 місяців. Залиште 1 дюйм вільного простору, щоб заморожена суміш могла розширитися.
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ (НА ПОРЦІЮ) | |
---|---|
75 | КАЛОРІЇ |
0g | ЖИР |
19g | ВУГЛЕВОДИ |
0g | ПРОТЕЇН |
Інформація про поживність розраховується за допомогою бази даних інгредієнтів і повинна розглядатися як приблизна. У випадках, коли наведено кілька альтернативних варіантів інгредієнтів, калорійність розраховується за першим з них. Гарніри та додаткові інгредієнти не включені.